Hotel Ter Duinen Brugge: Toeristische informatie

Daguitstappen vanuit Brugge

Kunststeden

Vanuit Brugge kunt u -tijdens uw verblijf- zeer gemakkelijk andere Belgische cultuursteden zoals Oostende, Gent, Brussel, Antwerpen,... bezoeken. De afstanden van de ene stad naar de andere zijn zeer klein, u verliest geen tijd met voortduren in -en uit te checken en het openbaar vervoer is hier uitstekend georganiseerd.


De Westhoek

Van 1914 tot 1918 was de Westhoek het toneel van Wereldoorlog I. Honderdduizenden soldaten van meer dan 20 nationaliteiten sneuvelden. Na de vaak zinloze veldslagen en de talloze verwoestingen herrees de Westhoek uit zijn as. Op vandaag wil de Westhoek met het In Flanders Fields Museum in Ieper, de IJzertoren in Diksmuide, de talloze militaire begraafplaatsen, oorlogsmonumenten en sites een vredesboodschap uitdragen over de gehele wereld. Vanuit Brugge (waar u met de bus wordt opgehaald) organiseren twee maatschappijen een tour in deze streek: Quasimodo (www.quasimodo.be) en Flanders Fields Battlefield Daytours (www.visitbruges.org).

Ten slotte is de Westhoek ook puur, authentiek en groen. De West-Vlaamse heuvels met hun beboste toppen en hun eindeloze vergezichten en het vlakke noorden met de IJzer en de polders nodigen u   uit tot sfeervolle ontdekkingstochten.

» Website: www.wo1.be

Boottocht Brugge - Damme

Met het S.W. Lamme Goedzak vaart U van het historische Brugge naar het lieflijke Damme. Een halfuurtje genieten van het polderlandschap, om dan Damme, de stad van Tijl en Nele te ontdekken.  

» Website: www.vvvdamme.be

Damme

In 1180 kreeg Damme van graaf Filips van de Elzas stadsrechten. De waterweg tussen Brugge en Damme zorgde dat Damme van begin 13de tot einde 15de eeuw een welvarende havenstad was. Nog steeds bewondert men in Damme de gebouwen uit die tijd. Ook zijn er verscheidene interessante musea te bezoeken in Damme.
Damme staat ook bekend als literaire stad. Jacob van Maerlant, de Middelnederlandse auteur heeft er zijn standbeeld en Charles de Coster liet zijn Tijl Uilenspiegel in Damme geboren worden. In het kielzog van deze twee figuren verwierf Damme ook bekendheid als Boekendorp. De boekhandels zijn in Damme niet meer weg te denken en ook de boekenmarkten zijn een vaste waarde.

En dan is er nog de rijke fauna en flora. Waardevolle natuurgebieden en overwinterende ganzen sieren het landschap. Damme leent zich uitstekend voor een gezonde wandeling. De landwegen tussen de polders en de dijken van de Damse vaart brengen de bezoekers tot rust. Met de Maerlantroute en de Riante Polderroute kunt u de streek ook met de fiets verkennen.

» Website: www.damme.be

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is de enige groene Vlaamse regio vlakbij de zee en op een boogscheut van een wereldberoemde historische stad. U komt er tot rust in de achtertuin van de Noordzee en de voortuin van Brugge. Het Brugse Ommeland verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, beschermde dorpsgezichten en monumenten, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten. U kunt er sportief ontdekken en cultureel genieten, gezellig tafelen of picknicken. Talloze fietsroutes zetten schattige dorpjes en waardevol historisch erfgoed op een rij.  

» Website: www.brugseommeland.be

[1]