Hotel Ter Duinen Brugge: Toeristische informatie

Brugge met kinderen

Musea

Ook enkele musea in Brugge zijn uitermate geschikt voor kinderen. In het chocolademuseum worden ze ondergedompeld in de wereld van chocolade.

Het Archeologie-museum is het museum bij uitstek om met de kinderen te bezoeken. Via doe- en zoek elementen ontdekken ze meer over het verleden van deze historische stad.

Het groeningemuseum zal wellicht niet alle kinderen aanspreken. Maar terwijl de ouders het museum bezoeken, kunnen de kleintjes terecht in de kinderhoek.

» Website: www.brugge.be

Belfort

Het beklimmen van het Belfort (366 trappen) is voor de kinderen een hele uitdaging. Slagen ze erin de top te bereiken, dan worden ze -bij helder weer- beloond met een mooi panorama over de stad Brugge.

» Website: www.brugge.be/internet/nl/musea/bruggemuseum/belfort/index.htm

Boudewijnpark - Dolfinarium

Boudewijnpark - Dolfinarium in Brugge is een uniek attractiepark voor de ganse familie. Alle kinderen, ouders en ook de grootouders krijgen een dag vol bruisende belevenissen. In het dolfinarium ontdekt men een spetterende show van zeeleeuwen en dolfijnen die men niet snel vergeet. En op de meer dan 25 attracties, alle in het thema van de zee en het leven in de zee, krijgt men kriebels in de buik of geniet men gewoon van een dol dagje uit.

» Website: www.boudewijnseapark.be

De Toverplaneet

Wat te doen met de kinderen op een regenachtige dag? Breng gerust eens een bezoek aan ´De Toverplaneet´, een indoor speeltuin met cafetaria (gelegen buiten het centrum/ St-Andries Brugge).

» Website: www.detoverplaneet.be

Tillegembos

Het Tillegembos is een prachtig domein van 117 ha, met interessante flora en fauna, wandelpaden, rosmolen, lig-en speelweiden, cafetaria, ... En een mooi gerestaureerde burcht uit de 14de eeuw.

» Website: www.regiobrugge.be/report.php?aid=20

[1] 2 volgende